Nyheder AKM

Stivelsesprøver

10.09.2021

Den ordinære kampagne starter på mandag, og markerne er meget varierende i afmodningsgraden. Der kan være mange faktorer, der spiller ind på hvilke marker, der skal først op. De kan være meget lave, men nu med den tørke der er over Danmark, er det måske muligt at rykke dem en levering og i stedet vælge marker, som er mere afmodnet. En af de beslutningsværktøjer vi også har, er stivelsesmålinger af markerne.
 
Er du interesseret i at få målt stivelsen i nogle af dine marker, er det muligt, at indleverer prøver til stivelsesmåling hos Sagro i Billund. Det er også muligt, at få det gjort hos AKM i vejehuset, når den er åben.
I Billund, skal de leveres ved prøverummet (ned af rampen ved indkørslen), prøverne kan indleveres når man har tid, og tages som min. tirsdag og torsdag, afhængig af hvor mange prøver der kommer.
Kravet er, at der skal være minimum 5 kg kartofler pr. prøve, hver prøve forsynes med sortsnavn, dato for opgravning, navn og telefonnr. eller mail (evt. også rækkeafstand og antal opgravede meter, så udbyttet kan udregnes).

Vi kontakter dig på sms eller mail med resultatet, det er gratis og alle er velkomne med prøver hos Sagro, Majamarken 1, 7190 Billund.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK